maanantai 10. syyskuuta 2012

Etätehtävä: Ajoneuvon maalaus + GMC (projekti)

Ajoneuvomaalauksen vaiheet

1. Pesu 
Pese ajoneuvo ennen maalausta, jotta vauriot huomattaisiin helpommin. Muista huolellinen kuivaus. 

2. Vauriot
Etsitään kohteesta vauriot ja kirjataan ne ylös, myös sovitun maalausalueen ulkopuolella olevat vauriot. Näytetään vauriot asiakkaalle. Jossain tapauksessa kannattaa ottaa vaurioista valokuvia.

3. Osien purku
Irrottava helposti irtoavat osat esim. vilkut, listat yms. Laitetaan osat hyvään talteen esimerkiksi pahvilaatikkoon.

4. Suojaus
Pestään ajoneuvo rasvanpoistoaineella. Suojataan kohdat joita ei maalata.

5. Pohjustustyöt
Hiotaan vauriokohtia riittävästi, mutta varotaan tekemästä lisää vaurioita. Aloitetaan vaurioiden korjaus. Pohjatöissä kannattaa olla huolellinen.

6. Pohjamaali
Kirkkaalle pellille hiotut kohdat pohjustetaan ruosteenestomaalilla. Yleensä hiomaväri voidaan ruiskuttaa märkää-märälle tekniikalla. Hiomavärin sävy määräytyy pintavärin mukaan, eli jos on vaalea pintaväri niin hiomavärikin on vaalea. Tummaan pintaväriin laitetaan tumma hiomaväri.

7. Hiomavärien hionta
Alotetaan kuivahionnasta. Tarvittaessa viimestellään vesihionnalla (riippuu kohteen laadusta) Puhdistetaan maalauskohde välittömästi hiontapölystä/jätteestä.

8. Maalaus
Vaihdetaan suojat ennen pintamaalausta. Ruiskuta maali ohjeiden mukaan ja varmista kammion siisteys ennen maalaamista. 

9. Viimestely
Poista suojat heti uunituksen jälkeen kun maalaus on jäähtynyt. Näin teipit irtoavat helpommin. Tarkistetaan maalipinta mahollisten virheitten varalta. Tarvittaessa kiillota valumat ja roskat. Pese auto huolellisesti ennen luovutusta. GMC (projekti)


 Ollaan saatu projektiks tehä pohjatyöt GMC:hen, joka näyttää tältä. Siitä on tarkotus kai tulla joskus pintyn auto.  Eli tarkotus on hioo toi pellille saakka. Aika iso ja raskas homma. Ja kaikille ei ees riitä hiomakoneita, joten joutuu vuorotella niissä ja sillä välin toiset hioo käsin. Mutta se vaatii vaan pitkäjänteisyyttä, joka on tärkee tällä alalla. Auton maalauksessa tärkeetä on tehä hyvät pohjatyöt, jotta lopputuloksesta tulee hyvä.  

(ruostetta ruostetta)

(päässy jo sammaloittuu)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti