tiistai 19. helmikuuta 2013

Muovinkorjaus

Jari piti meille teoriaa muovinkorjauksesta ja tästä piti kirjoittaan blogiin. 


Muovin korjaus tehtiin puskuriin josta oli kulmasta lähtenyt pala irti. Ensin puskuri putsattiin. Tässä tapauksessa kun osa oli suuri, putsattiin puskuri vaan korjattavan alueen ympäriltä ja itse alueesta, sekä katsottiin mitä materiaalia puskuri on.Puskurissa oli halkeamia, joten putsauksen jälkeen halkea kohtien päähän porattiin reiät, jotta halkeama ei pääsisi jatkumaan.
Porauksen jälkeen osa putsattiin jälleen ja halkeaman reunat pyyhittiin tartunta-aineella. Tartunta-aineen annettiin vaikuttaa ohjeissa sanotun määrän verran eli 5min.
Tämän jälkeen leikattiin ja liimattiin taustatuet puskurin taakse. Ole huolellinen liimatessasi läpysköitä, jotta osa ei mene vinoon tms.
Sen jälkeen sauma viistettiin. Viistäminen pitää tehdä melko syvälle osaan, jotta korjausainetta saadaan kunnolla halkeamaan. Viistämisen jälkeen sen ympäriltä hiotaan maalia pois ja suihkutetaan pohjamaali. Ennen kuin muovinkorjausainetta käytetään osaan, tulee korjausainetta pursottaa n. 2cm verran esim. suojapaperiin. Tällä varmistetaan että korjausaineen kaikki aineet on sekoittunut keskenään. 
Tämän jälkeen pursotetaan ainetta halkeamaan ja kitataan se muutaman kerran korjausaineella huolellisesti.

Tämän enempää Jari ei tällä kertaa näyttänyt. Jos oikein muistan mitä Jari sanoi niin tämän jälkeen kun muovinkorjausaine on kuivunut se hiotaan tasaiseksi.

Tehdessäsi muovinkorjausta noudata muovinkorjausaineen valmistajan ohjeita tarkasti. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti