keskiviikko 14. marraskuuta 2012

CosmiChrome jatkuu

Jatkoa tälle!
Tänään jatkettiin meijän kromausta. Tässä lyhyt kertomus mitä tehtiin.


Ensin katottiin että kaikki on kunnossa kromauslaitteessa. Putsattiin se ja kiinnitettiin kaikki piuhat.

(kromauslaite)
(kromauslaite)
Sen jälkeen mentiin tekeen aktivaattoria. Se sekoitettiin akkuveteen, jonka puhtaus piti tarkistaa. Ennen käyttöä aktivaattorin pitää antaa seistä noin tunnin.


(aktivaattorin sekoitusta)
(aktivaattorin sekoitusta)
(valmiit aktivaattorit)

Kun aktivaattorit olivat seisseet noin tunnin, menimme täyttämään kromauskoneen säiliöitä. Säiliöitä oli neljä. Yhteen tuli aktivaattori, toiseen puhdasta akkuvettä, kolmanteen G4 seosta ja neljänteen G5.


(säiliöiden täyttämistä)
(säiliöiden täyttämistä)

Kun säiliöt oli täytetty, liekitettiin maalattavien kappaleiden pinta. Kappaleet liekitettiin sinisellä liekillä n. 5cm päästä. Liekityksen jälkeen osat jäähtyivät n. 30min. Liekityksen hoitivat Jari, Jari2, Menni ja Laura, koska minä ja Emilia oltiin syömässä.

(liekitystä)
(liekitystä)

Kun osat olivat jäähtyneet vietiin kromilaite kammioon ja katottiin että kaikki säädöt on okei ja tutustuttiin vielä vähän laitteeseen. Sen jälkeen päästettiin ruiskujen läpi puhdasta akkuvettä ja ilmaa, jotta saatiin putsattua ruiskut.

(säätöjen tarkistus)

Sitten päästiin siihen itse maalaukseen. 
Maalausjärjestys oli seuraavanlainen:

1. Huuhtelu akkuvedellä, katsotaan tarttuuko vesi kaikkialle. Jos vesi ei tarttunut kappaleeseen vaan tuli ns. vesipakoja, liekitettiin osaa vähän ja huuhdeltiin uudestaa.
(akkuvesi)

(kappaleen uudelleen liekitys)

2. Aktivaattorin ruiskutus. Aktivaattoria ruiskutettiin kunnolla joka paikkaan.
(aktivaattoria)

3. Huuhtelu uudestaan akkuvedellä.

4. Itse ''kromaus'' tapahtuu tässä vaiheessa. Ruiskutetaan kappaleisiin ainetta, joka kemiallisen reaktion avulla muutta pinnan kiiltäväksi peilipinnaksi. Maalattava kappale ruiskutetaan huolellisesti kauttaaltaan.

(''kromaus'')

5. Huuhtelu akkuvedellä

6. SpeedSeal aineen suihkutus. Aine pysäyttää kemiallisenreaktion. Annetaan vaikuttaa n. 15sek. Jonka jälkeen huuhtelu akkuvedellä.

7. Kuivataan kappale paineilmalla.

(kuivatusta)


Ja valmiita lyhdyn osia:
Kromaus oli mielestäni tosi kivaa. Oli hienoo kattoo kuinka kappale lähti muuttumaan peilipinnaksi. Alussa Jarin neuvoja kuunnellessa tuntui että ompas hankalaa, mutta loppupeleissä hopeointi on melko yksinkertaista. Kunhan vain muistaa seurata ohjeita tarkasti ja edetä niiden mukaan! 
Kiitos Mennille kuvista! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti