torstai 7. marraskuuta 2013

Referaatti: Jauhemaalaus

Tehtävänämme oli äidinkielessä kirjoittaa referaatti oman alan tekstistä. Valitsimme Lauran kanssa tekstin jauhemaalauksesta. Tekstiin pääset TÄSTÄ!
 
 
Jauhemaalaus

Jauhemaalaus koostuu kappaleiden esikäsittelystä, ripustamisesta, maalauksesta, uunituksesta ja tarkistuksesta. Työhön vaikuttavat mm. kappaleen koko, muoto, laatuvaatimus ja massiivisuus sekä käytössä olevat laitteet.
 
Hyviä ominaisuuksia jauhemaalauksessa on se, että ohiruiskutettu jauhe voidaan ottaa talteen. Lisäksi jauhemaali on edullista, maalaus on helppoa, maalipinnasta tulee mekaanisesti ja kemiallisesti kestävä, laitteita ei tarvitse pestä maalauksen jälkeen. Se on myös työturvallista ja ympäristöystävällistä.
 
Jauhemaalauksen huonoja ominaisuuksia on mm. ,että jauhemaalia ei voi ostaa pienissä erissä, erikoissävyt voivat olla kalliita, uunien energian kulutus on suuri, vaikea saavuttaa tasaisia ja kiiltäviä pintoja, korjausmaalaus vaikeampaa kuin märkämaalilla ja laitteet kokonaisuutena kallimpia märkämaalauslaitteisiin nähden.

Maalattava kohde täytyy esikäsitellä ennen jauhemaalausta, koska jauhemaalaus vaatii onnistuakseen puhtaan pinnan. Jauhemaalauksen korroosionestokyky riippuu paljon hyvästä esikäsittelystä.

Jauhemaaleja ovat mm. epoksijauhe, polyesterijauhe, epoksipolyesteri, metallihohtomaali, struktuurimaali ja muut erikoismaalit.

Jauhemaalausta pidetään turvallisempana kuin märkämaalausta, koska liuotinainealtistusta ei esiinny. Työturvallisuusriskejä jauhemaalauksessa ovat mm. hieno jauhepöly ja sähköiskuvaara.
 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti